Viss Községi Könyvtár

Minden ami Könyvtár, minden ami Viss Községi Könyvtár
MENÜ

Kézműveskedés

 

A mi könyvtárunk egyik legsikeresebb eleme a rendszeresen tartott kézműves foglalkozások.

 

Már az első pár hónapban hoztam a könyvtárba rajzlapot, színes ceruzát, hogy a gyerkőcök le tudják kötni magukat. Akkoriban csupán egyetlen számítógép állt rendelkezésünkre, és a könyvek kölcsönzése közben is le- leültek a látogatók, s persze unatkoztak. Így hát jött a papír, ceruza elmélet... s bevált.

 

Így kezdődött a kézműveskedés....

 

kep_038.jpg

Ajtódísz

 

Azóta - szinte számomra is hihetetlen - hatalmasat fejlődtünk. Még nekem is újdonságnak tűnő technikákat ismertünk meg. Sokszor remegő kézzel mutattam meg a gyerekeknek, (vagy épp mielőtt bemutattam nekik, otthon a konyha asztalunkat telepakolva gyakoroltam be a kellő lépéseket) a különböző kézműves fogásokat.  S csöppet sem szégyenlem, olykor ők ügyesebbek voltak, mint én.

A gyerekek pedig mind a mai napig nem unták meg ezeket a foglalkozásokat. S amíg van rá igény, igyekszem újdonságokkal szolgálni a kis és nagy könyvtárlátogatóknak. Szerencsés vagyok, hogy ilyen lelkes, ügyes társasággal dolgozhatok.

 

 

 

Persze a lelkesedés még nem elég. Sajnos a kézműves alapanyagok elég költségesek. Éppen ezért óriási segítség számunkra a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás anyagi támogatása, s nem utolsó sorban az anyagi támogatás mögött rejlő szakmai támogatás is.

 

kep_754.jpg

Manócskák - tojástartóból

 

Sokan kérdik, honnan a sok ötlet. Elárulom, nem én vagyok ekkora ötletgazda, csupán nyitott szemmel járok. A Zrínyi Ilona Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosától rengeteget tanultam s tanulok mind a mai napig. Az Interneten is sok hasznos dolgot találok, s sok kézműves kiadványt vásárolok. S ezekből táplálkozom.

 

 

kep_756.jpg

Üvegmatrica festés

 

Mostanában épp egy kézműves kiadványból merítve ötletet, a háztartásban megtalálható, már használatra nem alkalmas holmit építünk a foglalkozásainkba. A kicsikkel jelenleg tojástartóból készítünk, ajándék és dísztárgyakat.

 

kep_742.jpg

Üvegmatrica festés a kicsikkel

 

A továbbiakban igyekszem majd képekben is megmutatni mit is csinálunk mi egy-egy kézműves foglalkozás alkalmával a könyvtárunkban.

 

 

kep_004.jpg

Húsvéti kézműveskedés Pataki Józsefnével, Katikával

 

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

2014. május 16-17-18

origami virág készítése a kicsikkel és a nagyokkal

 

Az origami készítés mindig is távol állt tőlem. Egyszerűen nincs hozzá érzékem. De... megláttam az origami technikával készült virágokat, és beleszerettem. A gyerekek is lelkesen fogadták a papírcsodát, s nagy örömömre otthon is folytatták a megkezdett munkát. 

Íme:  

Az első origami virágom:

 Néhány kicsik által készített virág:

Ízelítő a nagyok műveiből:

 

 

Hírek

 • Farsang, origami virág készítés
  2014-05-18 19:48:27

  A 2014. farsang, és 2014. május 16-17-18 napján origami virág készítéséről készült képek megtekinthetők a galériában, illetve a könyvtárban!

 • NYITVA TARTÁS!!!!!!!!
  2014-05-17 19:36:32

  2014. május 23-án, 24-én és 25-én a Községi Könyvtár a Községi Önkormányzat aljegyzőjének kérésére, a választások miatt ZÁRVA TART!!!! Köszönöm a megértést!

  A Könyvtárvezető

 • Kézműves foglalkozás képekben
  2010-10-18 14:53:18

  Az utóbbi időben "elkövetett" kézműves foglalkozások képei megtekinthetők a galériában. A tárhely szűke miatt a képeket kicsinyítettem, de az eredeti méretű képek megtekinthetők a Községi Könyvtárban.

   


Asztali nézet